Suchý vzduch a vlhké zdi

Reklama
Suchý vzduch a vlhké zdi

Pěkný den,

máme velký starý (přes sto let) kamenný dům, čerstvě zateplený polystyrénem u řeky. Poslední dobou, od léta, se nám začínají dělat na zdech při zemi vlhké fleky, často i plíseň, omítka opadává v těchto místech. Nechal jsem si udělat měření vlhkosti zdí a pohybuje se to od 3 do 13%, do výšky až 150cm, množství vody až 300l/m3. Nejde jen o obvodové zdi, ale i vnitřní nosné zdi. Máme podlahové topení. Dům není podsklepen. Základová deska prý asi neexistuje, natož nějaká izolace. Bylo mi navrhnuto velmi drahé řešení elektroosmózou. Chci se zeptat jestli existuje i něco jiného. Na druhou stranu jsme měřili vlhkost v bytě, která se pohybuje okolo 15% nyní, kdy jsme začali topit, což se nám nezdá vůči vlhkosti zdí. Přijde mi nakonec hloupé řešit elektroosmózou vlhkost zdí a zároveň začít používat zvlhčovač vzduchu. Nemáte někdo podobnou zkušenost? A co s tím?

Díky moc za jakoukoliv radu, zkušenost. Moc do problematiky nevidím, tak mě prosím nekamenujte za případné neznalosti.

MN

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.