Prohýbající se vazný trám pod sloupkem od hřebenové vaznice

Rubriky:

Reklama
Prohýbající se vazný trám pod sloupkem od hřebenové vaznice

Na stavbě mi udělali napojení vrcholové vaznice (16 * 18 cm, délka 9 m) přeplátováním. Kousek od něj je podpěrný sloupek do vazného trámu (10 * 16 cm, délka 5 m). Už teď, bez zatížení taškami (bramac), o sněhu nemluvě, se trám prohýbá. Je mi jasné, že minimálně trám je hrubě poddimenzovaný. Stavitel navrhuje přizvednutí vaznice heverem, překlad nad dveře a dozdění příčky až pod trám. Příčka je ale 10 cm porfix, což se mi nezdá jako dobrý kandidát pro nosnou konstrukci.

Co se s tím dá dělat, co byste doporučili? Vyměnit trám za pořádný? Přidat nad něj ještě jeden? Zakomponovat nějaký ocelový profil? Vybourat příčku, udělat ji z něčeho silnějšího a opravdu dozdít až nahoru (ale pod ní je jenom deska, ne základ)? Dát sloupky do každého trámu a rozložit tak váhu? Nechat to udělat podle návrhu?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.