Vyhledávání
Naše další weby
Napadla mně myšlenka že když mám od kotle na dřevoplyn cca 1 metr kouřovodu , a při topení je teplota spalin 200-300 stupnů v tomto kouřovodu tak z něj dost sálá teplo a chtěl bych využít toto teplo tím, že omotám kouřovod nerezovým vlnovcem (samozdřejně ne celý) včetně oběhového čerpadla (zapínat bude jen když se bude topit v kotli)a pustím do té trubky vodu ze zpátečky a napíchnu do systému s akumulační nádrží přívod. Myslím že by to mohlo fungovat takto pomáhat doohřívat teplotu akumulační nádrže tímto odpadním teplem a tím pádem snížit spotřebu paliva a dobu ohřevu aku nádrže. Zajímal by mně jakýkoli váš názor na tento zlepšovák.... Já myslím že je jedno zda do komína půjde kouř o teplotě 250 stupnů nebo 100- 150 stupnů když ho žene ventilátor na kotli.
3 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení