férové měření spotřeby tepla v bytových domech?

Rubriky:

Reklama
férové měření spotřeby tepla v bytových domech?

Dobrý den, žiji v bytovém domě majících 48 bytů, v každém bytě je 5 stoupaček a 5-6 těles. Jednotlivá tělesa jsou napojena ze stoupaček v podlaze. Dosud se teplo rozúčtovává dle plochy bytu což je dost nefér a dost neekonomické, protože nikdo nemá potřebu šetřit.
Rád bych do budoucna prosadil individuální měření spotřeby, ale nemám o tom moc přehled. Jediné co jsem viděl je měřič přímo na tělese, který se dá snadno oblafnout místním zaizolováním, případně chlazením. Měření dle průtoku a teploty na každém tělese vy bylo asi dost nereálné, jediné co, mě napadlo je osadit stoupačky na vstupu do místnosti (u podlahy měřičem) a odečítat rozdíly. Je to v praxi možné, nebo existuje nějaké jiné rozumné řešení?
Je mi jasné že to nikdy nebude úplně fér, ale kdyby to bylo v přijatelných mezích ušetřilo by se mnoho tepla protože by všichni začali alespoň trochu šetřit.
Máte někdo nějaké nápady či zkušenosti s podobným řešením?
děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.