ekvitermí regulace colormatic 430

Reklama
ekvitermí regulace colormatic 430

Dobrý den,
Omlouvám se, že píši příspěvek na téma ekvitermí regulace calormatic 430, které tu bylo několiktár diskutováno, ale nenašel jsem na toto přesné téma. Můžete mi poradit?
Mám tuto regulaci s kotlem vailant ecoTEC + deskové radiátory, zásobník 120l teplé vody od minulé zimy. Minulý rok jsem tomu nevěnoval pozornost, letos na podzim jsem zateplil dům a chtěl bych to vyladit. Mám několik problémů:
1. V automatickém režimu, když se kotel dostane mimo nastavené časové okno (nastaveno na 21°C) se automaticky objeví hodnota >5°C a kotel téměř netopí. Při tom jsem na stránce disleje č.8 nastavil HK1 parametr: teplota poklesu: 18,5°C. topná křivka: 0,9. Minulý rok to fungovalo, ted mě tam automaticky skočí údaj >5°C. Teď je venku ještě teplo, ale v zime by dům již prochladl.
Zatím tedy používám ruční nastavení, kdy si to změním ráno a večer manuálně.
2. Pro zapnutí ekvitermí regulace bylo nutné podle manual zapnout na stránce C8 HK1 paramet Napojení prostoru na krok napojení prostoru, tak je to popsané v manuálu, ale na displeji mám na výběr: žádná, zapnuto, termostat. Vybral jsem zapnuto. Dotaz zní jestli je to správne, protože podle manuálu mě ten text nesedí (v manuálu je text napojení prostoru), ale co se týče funkce, myslím, že je to správně.
3. Dále mě vadí, že ted když není taková zima, tak se stává, že slyším pořád oběhové čerpadlo a radiatory jsou studené. Domnívám se, že funkce na stránce displeje C21: max. doba uzavření čerpadla by to měla vyřešit, máte s tímto zkušenosti?
4. Nezdá se mi teplota radiatorů, v horní části krásně topí, ve spodní jsou téměř studené, topenář říkal že je to běžné, a doporučil zkontrolovat sítko na okruhu, bylo čisté.

Děkuji vám za odpovědi
S pozdravem Marada

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.