Volné zakončení okapu nad střechou

Rubriky:

Reklama
Volné zakončení okapu nad střechou

Dobrý den,
rád bych se zeptal na názor na zakončení okapu nad střechou. Situace je následující: Dělali jsme rekonstrukci části domu, kdy se z šíkmé střechy stala střecha s malým sklonem. Zároveň došlo k rozšíření střechy. Do původního okapu vedl jeden ze dvou svodů z druhé vyšší střechy. Nyní tento svod, ale NEvychází nad okap a protože je poměrně krátký (do 1m), tak pokryvači to vyřešili tak, že jej jednoduše nechali volně ukončený několik cm na střechou bez kolena. Jinak by totiž museli předělávat okap i horní střechy. Tvrdili mi, že takto se voda lépe po ploše rozlije než kdyby tam bylo koleno, které by vodu koncentrovalo do jednoho většího proudu.
Moje otázka zní, jestli takovéto ukončení nebude mít nějaký vliv na krytinu - německý modifikovaný pás. Snad to nebude nějak namrzat.
Myslíte, že je nutné, aby byl svod do okapu než volně na střechu?
Osobně se mi zdá, že je to lepší řešení než kdyby např. mělo koleno ležet na střeše.
Od začátku září pořádně nepršelo a tak jsme neudělali žádnou praktickou zkušenost.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.