regulátor tahu - instalace a uvedení do provozu

DH Dušan Holík @dusan.holik před 13 roky05.11.2011 20:03:00
regulátor tahu - instalace a uvedení do provozu

Dobrý den,

potřeboval bych poradit od Vás odborníků. K našemu automatickému kotli na peletky jsme po dvou sezónách na doporučení dokoupili regulátor tahu hass-sohn 130mm.
Instalaci jsem provedel přes kouřovod t-kus, který se napojil na vyvložkovaný komín stejného průměru.

Spojení uvedeného t-kusu jsem ponechal jako dříve přes nerezovou manžetu. Po vložení regulátoru a řádném roztopení ovšem regulátor tahu nevykazuje žádnou činnost.

Jelikož uvedený regulátor se pro čr nedodává, neobdržel jsem žádný návod k uvedení do provozu.
Ještě jsem zapomněl, že s regulátorem bylo jako příslušenství dodaná 2ks závaží.

Má otázka zní : - jestli jsem měl trubku v t-kusu, kde je regulátor zasunut zkrátit co nejvíce, aby byla k ose ( kotel - komín)? a nebo je chyba ve vadném regulátoru?

Pro bližší info přikládám foto.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

83 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.