Dakon CT 24 a ztráta tlaku v topném okruhuV kotli se začal ztrácet tlak - někdy rychleji ,někdy pomaleji . Po servisní prohlídce-malý tlak v expanzní nádobě- pokles pokračoval . Při uzavření kohoutů pod kotlem se tlak držel.Po otevření po různé době pokles tlaku ,někdy až na nulu. Aplikoval jsem do systému těsnič BCG - 30E dle pokynů výrobce -je určen pro plynové kotle a v systému zůstává .Těsnič jsem aplikoval , protože topení je na 3 místech pod podlahou a na 3 stranách vany - kopat jsem nechtěl . Ztráty byly menší ,někdy žádné . Po začátku topné sezony pokles malý . Pak přišel obrat a v systému tlak stoupal až na téměř 3 atm ,kdy začal intenzivně propouštět pojistný ventil na třícestném ventilu.Po pár otočení se pokles zastavil,tak jsem tlak upusti na 1,3 atm. Někdy začal postupně tlak klesat ,jindy jsem to odpouštění musel udělat několikrát za den . Asi po 14 dnech začal tlak zase postupně klesat . Pak začal být kotel hlučný při topení ,ale stačilo upusti TUV s několika šplouchanci a přestal . Jenže během 3 dnů to dělal příliš často . Zavolal jsem servis -opět asi 0,4 atm. v expanzce -dopuštění a sdělení ,že by to mohl dělat děravý výměník/trubka v trubce /. Bylo po hlučnosti .Jen ten tlak zase klesá a rychleji a opět nepravidelně . Můj dotaz zní -může to dělat nějaký ventil-ten pokles tlaku ? Předpokládám , že těsnič funguje - na zdi za vanou a vizuelně kolem průchodů do podlahy jsem nic nenašel. Děkuji předem za Vaše poznatky a zkušenosti.Ještě zkusím opět zavřít kohouty na topení pod kotlem - jestli se tlak v kotli drží .