Radiátory a podlahovkaDobrý den, měl bych menší dotaz.
Máme v novostavbě RD plynový kotel BAXI Luna 3 Comfort, který vytápí v suterénu a patře radiátory. V celém přízemí je pak podlahovka a částečně i v suterénu. Máme topnou soustavu rozdělenou na 2 okruhy-radiátory a podlahovky.
Na trase pro podlahovky je přídavné čerpadlo Calpeda, regulační ventil STAD a směšovací ventil ESBE. Bohužel jsem si všimnul toho, že když topí radiátory, tak podlahovka moc netopí. Když více otevřu regulační ventil STAD, tak zase přestanou topit některé radiátory či všechny, ale zase topí podlahovka.
Soused, má o patro menší RD než my a má to udělané stejně, akorát má menší plochu podlahovek. Říkal jsem si, že by to vyřešilo přídavné čerpadlo na okruhu pro radiátory.
Můžete se mně prosím k tomu vyjádřit, co by pomohlo to nastavit a upravit tak, aby topilo všechno naráz?
Jenom dodám, projekt topení máme, ale jelikož nebyli finance na dokončení celého RD, tak se udělala kotelna provizorně viz.výše, ale za dozoru projektanta, ale mám z toho takový pocit, že si s tím moc rady sám neví ten projektant...
Budu moc vděčný za rady a informace.
Předem děkuji