regulace topení

Rubriky:

Reklama
regulace topení

Dobrý den, prošla jsem tady spoustu témat, ale přesto si dovolím požádat o radu.
Máme nový patrový dům obývaný měsíc, loni v zimě jsme již temperovali. V přízemí podlahovka, v patře chodba podlahovka + pokoje radiátory. Plocha cca 120m2, tepelné ztráty bohužel nevím, ale zatím nemáme fasádu, takže ztráty budou větší..
Máme plynový kotel BAXI Luna 3 Comfort HT, venkovní čidlo a uvnitř na chodbě (tam je jen podlahové topení) je regulátor AVS 77, snad jsem to napsala dobře.
Po nastěhování nastal problém v tom, že podlahové topení téměř netopilo, tak jsme zavolali topenáře a pán k nám přijel a trochu si se sytémem "pohrál".
Výsledek = druhý den ráno jsem se podívala, jak teplá voda jde do podlahového topení (hodnota CHFL) a bylo to 50C.. Podle toho, co jsem tady vyčetla, jsem změnila hodnotu K REG (byla tam hodnota 2, dala jsem 0,8). Pak se to změnilo, hodnota CHFL pak byla cca 28. Dnes ráno byly -2 C a hodnota CHFL je 38 C, to je docela dost..??
V domě je teplo, vnitřní chodbu vytápíme na 19,5 C, v pokojích je 22-23 C.
Máme ještě snížit hodnotu topné křivky K REG, nebo to takto jde?
S manželem se v tomto vůbec neorientujeme, tak jsme spoléhali na topenáře, ale tam asi pomoc hledat také nemůžeme..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.