Podlahové topení na plyn + PI regulace Honeywell CM 907 – nastavení

Reklama
Podlahové topení na plyn + PI regulace Honeywell CM 907 – nastavení

Dobrý den,

Mám plynový kotel Beretta Indra Exclusive Turbo e.s.i. 20, výkon 20 Kw. V přízemí budovy je podlahové topení, v 1. patře radiátory.

Systém se ovládal 2 prostorovými termostaty TS 101 s hysterezní regulací. V horním patře to bylo poměrně dobré, i když rozdíl 1 stupně není úplně ideální. Ale dole s tím byl problém. Podlahovka se pomálu rozjíždí, a tak teplota kolísala vždy od 20 do 25 stupňů při požadované teplotě 22.

Rozhodl jsem se vyměnit termostaty na lepší s PI regulaci. Zvolil jsem Honeywell CM907.

V 1. patře to funguje báječně, teplota se drží požadované a jenom výjimečně se pohne o půl stupně. Jsou tam základní parametry (6 cyklů za hod., min. doba zapnutí 1 minuta).

V přízemí to ale pořad kolísá, je to sice lepší než u TS 101, ale pořad dochází vzhledem k vychladnutí podlahy k poklesu až od 2 stupně pod cílovou teplotu. Změnil jsem min. dobu zapnutí na 3 minuty, ale moc to nepomohlo. Uvažují zda by nebylo lepší nastavit počet zapnutí na 12, ale v návodu píšou že je to vhodné pro elektrické topení.

Máte prosím s tím někdo zkušenosti?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.