Podlahové topení na plyn + PI regulace Honeywell CM 907 – nastaveníDobrý den,
Mám plynový kotel Beretta Indra Exclusive Turbo e.i.s. 20, výkon 20 Kw. V přízemí budovy je podlahové topení, v 1. patře radiátory.
Systém se ovládal 2 prostorovými termostaty TS 101 s hysterezní regulací. V horním patře to bylo poměrně dobré, i když rozdíl 1 stupně není úplně ideální. Ale dole s tím byl problém. Podlahovka se pomálu rozjíždí, a tak teplota kolísala vždy od 20 do 25 stupňů při požadované teplotě 22.
Rozhodl jsem se vyměnit termostaty na lepší s PI regulaci. Zvolil jsem Honeywell CM907.
V 1. patře to funguje báječně, teplota se drží požadované a jenom výjimečně se pohne o půl stupně. Jsou tam základní parametry (6 cyklů za hod., min. doba zapnutí 1 minuta).
V přízemí to ale pořad kolísá, je to sice lepší než u TS 101, ale pořad dochází vzhledem k vychladnutí podlahy k poklesu až od 2 stupně pod cílovou teplotu. Změnil jsem min. dobu zapnutí na 3 minuty, ale moc to nepomohlo. Uvažují zda by nebylo lepší nastavit počet zapnutí na 12, ale v návodu píšou že je to vhodné pro elektrické topení.
Máte prosím s tím někdo zkušenosti?