Oprava kamenné zdi(žula) a stavba vodní nádrže

Reklama
Oprava kamenné zdi(žula) a stavba vodní nádrže

Dobrý den, příští rok budu opravovat chalupu a stavět nové věci a rád bych získal co nejvíce informací, aby mě příslušný vykonavatel netahal za nohu.
Mám dům(1923), který stojí na kamenné zdi. Zeď má dobrý uhel, ale ve spárách vypadala hlína(asi jíl) a menší kamínky. Hloubka je asi 20 cm možná vic. Můj záměr je tam nahnat beton pod tlakem, ale zase nevím, jestli bych neměl vyvést nějaké trubky, aby měla kam odtékat voda. Zbourat a pořádně ji postavit nemůžu :-( . Z vnější strany ještě (bude)teče voda. Velikost celé stěny je 11m na 8m(VxS). Mám ještě v úmyslu dům nechat "podříznout", ale jelikož je chodba z kamene, tak se bojím, aby voda nevzlínala právě tam.
Dál mám v úmyslu zrenovovat nádrž na vodu. Nádrž bude před domem ve vzdálenosti cca 20m. Bude opět z kamene a jde mi o to, aby voda neprosakovala dnem a voda mi pak tekla do domu. Dno nádrže bude o 1,5m nad přízemím domu(hlouběji je sklep).
Budu rád za vaše nápady. Jde mi o to, abych to provedl co nejlépe. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.