Vchodové dveře a zárubně promrzajíDobrý den,
chtěla bych poprosit o zkušenosti případně názory jak vyrešit následující problém.
U pavlačového bytu mi v zimních měsících (problém se začíná objevovat již nyní při mírných mrazech) promrzají vchodové dveře u bytu. Na vnitřní straně se tedy dveře rosí, a po celém obvodu zárubní vlhne stěna.
Jedná se o kovové zárubně a obyčejné dveře s požadovanou protipožární odolností (vzpadá to však že jsou zcela nevhodné pro použití v exteriéru-tepelně neizolují).
Původně jsem měla v plánu dveře i zárubně kompletně vyměnit, problém však mám takový, že dveře které mají protipožární odolnost a zároveň tepelně izolují váží cca 80kg a současná konstrukce je neunese (SDK zateplene vatou). Vyzdění však také není možné, jelikož by se následně chodba zúžila natolik že bych musela misto současných 90cm dveří zvážit pouze 80cm, coz zase nevyhovuje požárním předpisům. Tudíž je to prakticky nemožné provést.
Jediný způsob který mě tedy zatím napadá je vnější izolace dveří (polystyren, který bz překryl i kovové zárubně) a nějaký způsob izolace/čalunění samotného dveřního křídla na vnitřní straně. U čalounění mi však není příliš jasné, co by se v yimních měsících dělo s vlhkostí, která se na dveřích sráží nyní, zda by nehrozila v prostory čalounění plíseň apod.?
V chodbě není žádné okno, pouze přímotop, tudíž větrání není příliš reálné.
Dum neni zateplen, a bohuzel neni jasne zda nekdy bude.
Děkuji za jakékoli odpovědi.