Prosím o pomoc s nastavením Eko perfekt 23Dobrý den, druhý den mám spuštěný tento kotel, servisák nastavil ecomax 800, ale trochu jinak než je v tabulkách s tím, že si budeme muset nastavení měnit, než se podaří ho vyladit. Kolem hořáku je spečené vypálené uhlí a zdá se mi, že je ho moc, stejně tak v popelníku.
Nevím přesně, jak má vypadat plamen a vyhořelé uhlí. Topím ledvicemi, podle servisáka hoří velmi dobře. Zkoušel jsem přenastavit vše podle tabulek, ale nepomohlo to, naopak byl problém, aby se kotel dostal na nastavenou teplotu.
Poradil by mi někdo s nastavením kotle při současném počasí kolem 0° podle svých zkušeností s vlastním kotlem? Jde mi o základní nastavení teplota kotle, výkon ventilátoru, čas podávání a prostoje, noční útlum.
Vytápím dvě podlaží cca 160 m, nastavení od servisáka mám 77° teplotu kotle, hystereze 5°, ekv. křivka 1,1, ventilátor 50 %, čas podávání práce 12s, prostoj 50s, nastavení útlumu v noci mám 10s podávání a -5° teplota vody. Máme teplo kolem 23°, upravené termohlavicemi, protože máme naddimezované radiátory. Toto nastavení funguje dobře, ale nevím jestli je to správně vzhledem k spečenému uhlí na hořáku.
Předem děkuji za Vaše rady.