Povinnost věcného břemena na kabely VN?

Reklama
JK Jana Kohutová @jana.kohutova před 12 roky23.11.2011 18:47:00
Povinnost věcného břemena na kabely VN?

Dobrý den,
koupili jsme pozemek od města, ale nikde jsme se nedozvěděli, že přes tento pozemek vedou kabely VN pro jinou právnickou osobu. Na tento problém jsme přišli až náhodou - kopáním na zahradě. Chtěli jsme od čezu, ať kabely překope a povede je přes městský pozemek, ti nám ovšem odpověděli, že: jendá se řádně zkolaudovanou stavbu podzemní kabelové smyčky VN, kde v té době bylo majitelem město. Koupí tohoto pozemu jste se stali novými majiteli, tudíž i s tím, že na pozemku je umístěna řádně zkolaudována stavba kabelového vedení VN. Z tohoto důvodu jsme povinni na základě ener.zák. č. 458/2000sb. zřídit pro tyto účely věcné břemeno.
Ale když jsme o tom vážně nevěděli? Jde se nějak bránit? protože nám ty kabely brání v nové stabě, úpravách atd...? Posl.dodatek - čez nám nabídl směšnou částku za zřízení věcného břemene.
Můžeme žádat o překopání kabelů? A nebo můžeme žádat vyšší částku?
Moc děkuju všem za odpovědi.
Jana

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.