Tepelná izolace původního dřevěného trámového stropu

Reklama
Tepelná izolace původního dřevěného trámového stropu

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jakým způsobem lze zateplit původní starý dřevěný trámový strop mezí vytápěným přízemím a zatím nevytápěným podkrovím. Jde mi především o režim vlhkosti v této konstrukci. Chtěl jsem mezi trámy uložit tepelně izolační vatu a trámy poté opatřit záklopem z obyčejných stavebních desek, jako podklad pro kostrukci budoucí podlahy. Část stropu jsem již vykryl a zdá se, že skladba celkem funguje. Jen v jednom místě, kde byl podhled stropu stavebními pracemi omylem proražen, vznikla privilegovaná cesta teplého vzduchu ze spodní místnosti do prostoru podkroví a na ochlazované straně izolační vaty, vlivem vzniku rosného bodu, vata silně lokálně navlhla. Díru v podhledu jsem již zaomítal, mám ale strach, jak bude konstrukce fungovat za různých klimatických podmínek. Vysrážená vlhkost může být problém jak pro vatu samotnou, tak i pro dřevěnou konstrukci stropu.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.