Olejovy radiator jako trvale vytapeni pres nedoporuceni vyrobcePro vytápění dvou malých podkrovních poměrně dobře zateplených místností jsem "našel" pro mne ideální olejový radiátor (ecg-or-509 snad nevadí, když napíšu konkrétní typ) . Je malý, nejmenší výkon 800W (měl by stačit), má zakulacené články (jedno dítě má šest roků, nechci, aby si rozbilo hlavu).
Problém je, že výrobce má v manulálu napsáno:
"Doporučujeme nenechávat olejový radiátor se zasunutým přívodním kabelem v zásuvce bez
dozoru."
Není to výslovný zákaz, ale radiátor samozřejmě pojede a děcka budou ve škole (rodiče v práci) mě ta věta znervózňuje. Mohl bych samozřejmě vybrat i jiny, kde by výrobce nevyhrožoval (snad bych našel), ale v kombinaci velikost a "bezpečné oblé" články se mi to nepodařilo.
Co myslíte, mohu toto "doporučení" ignorovat (při zabezpečení radiátoru nad běžný rámec použití, např. zabránění převrhnutí)?
Děkuji
PS: Pokud nahodou nekdo cte i jedno "jine" forum, kde uvidi tento dotaz, omlouvam se, vim, ze by se to nemelo delat, ale me tlaci cas a tam na tom konkretnim "jinde" to vypadalo, ze se taky nemusim dostat na radu treba mesic. Tady vim, ze kdyz mi nikdo neodpovi, tak nikdo nevi nebo nechce. Tam jeste musim cekat na moderatora a videl jsem cekajici prispevky i jeden mesic, nez je na ne mozne odpovedet.