Nedostatečný výkon topení

Reklama
Nedostatečný výkon topení

Dobrý den,

chtěla bych Vás požádat o radu, protože sama si s tím opravdu rady nevím:(
V bytě mi firma nově zavedla rozvody topení (celkem 6 těles + koupelna) a o topení + teplou vodu se stará plynové kotel Buderus LogaMaxU052-24. Problém je v tom, že topná tělesa, která mám nejvíce vzdálená od kotle (a zrovna je to obývák) nemají podle mě dostatečný výkon. Dost často nejedou topná tělesa naplno (ventil naplno otevřený) a to je v místnosti nižší teplota, než je požadovaná na termostatu. Snažila jsem se to řešit "přiškrcením" ostatních těles, která třeba i na stupneň "3" jsou docela žhavá, ale moc to nepomáhá. Teplotu výstupu na kotli mám nastavenou na 70°. Také mi přijde divné, že než aby se ten zmetek kotel snažil pořád topit k dosažení požadované teploty v místnosti, tak si jen ohřeje vodu na cca 75° a pak se na celkem dlouhou dobu vypne, teplota na displayi zase spadne, radiátory trochu vychladnou a teprve pak zase začíná kotel topit.
Není něco špatně?
Omlouvám se za kostrbatý popis, ale lépe to asi nezvládnu:) Moc děkuji všem za odpověď, pokud Vás něco napadne.
Mějte se krásně!:) Markét.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.