Sklatba dřevěné podlahy a její ošetření

Reklama
Sklatba dřevěné podlahy a její ošetření

Dobrý den. V rodiném domě jsem odkryl podlahu rekonstruovanou původním majitelem, protože se místy houpala. Ve spod je dřevěný záklop, prvděpodobně původní podlaha. Vše je suché bez zápachů plísně a pod. Na tomto záklopu jsou podložené trámky do roviny a na nich přišroubovaná červenohnědá betonářská překližka. Po chůzi po tomto povrchu to dupe a duní. Mám takovou představu, snad správnou snad nikoli. Prosím poraďte. Jedná se o podlahu v přízemí. Trámky mají cca 100x100mm. Mezi ně bych položil vatu tak aby cca 1-2cm přečnívala přes tyto trámky a poté je přimáčknout OSB deskami ve dvou vrstvách do kříže. Na ně potom miralon a následně plovoucí podlahu. Druhá možnost co mne napadá, nechat původní překližku na ni položit podlahový polystyren a ten zaklopit OSB deskami. Ale to je asi blbost. Nebo snad ty OSB mohou být jen položeny na tom polystyrenu? Někde jsem čet, že OSB musí být dokonlae sošroubovány, tak aby šroub při zavrtávání do spodní desky nezdvihl horní a nevznikla tak mezera. Tady mne napadlo, co kdybych horní desku předvrtal aby vrutu nekladla odpor. Je nutné lepení desek? Raději bych hustěji dal vruty. Jakou sílu OSB zvolit? Další dotaz ohledně této konstrukce podlahy je ohledně ošetření dřeva. Trámky jsou nové. Čím to vše napustit, natřít a ochránit proti houbám a škůdcům? Jedná se o podlahu v ložnici, takže žádné jedovaté svinstva. Děkuji. Nechci aplikovat žádné betonové technologie.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.