Jak na první šár z Ytong a na druhý z Xtherm

Rubriky:

Reklama
Jak na první šár z Ytong a na druhý z Xtherm

Dobrý den,
po zvážení všech pro a proti bych rád vyřešil liniový most v patě zdiva Ytongem, i když hrubá stavba by měla být z Xthermů tl. 25 cm na celoplošné lepidlo(asi HELUZ). Nicméně, nejsem si úplně jist, jak na to:
1. HELUZ dá zakládací maltu zdarma. Je tato malta aplikovatelná i na Ytong nebo byste použili pro založení maltu přímo od Ytong? (napadlo mě, že mezi maltou a Xtherm asi proběhnou nějaké "chemické reakce", které by u Ytong nemusely proběhnout s maltou určenou pro Xtherm?)
2. Jak správně napojit druhý šár, který už by byl z Xthermů? Počítám, že celoplošné lepidlo na Xtherm bude na Ytong neaplikovatelné(nebo se mýlím?), a tak bych asi druhý šár vyzdil na tepelněizolační maltu, přičemž vyrovnání vrstvy malty bych udělal pomocí niveláku jako v případě prvního šáru. Ono to má i druhou rovinu, protože předpokládám, že Ytong bude mnohem nepřesnější než broušená cihla,takže stejně nic jiného nezbyde. Bude tepelně izolační malta pro Xthermy vhodná i pro Ytong? Jde mně o to, aby nto a sobě jen neleželo a skutečně se to spojilo.
3. Do prvního šáru bych rád použil Ytong Theta bez drážek. Tahle tvárnice má ale rozměr 30cm na šiřku a 25 cm na výšku. Rád bych tu tvárnici otočil o 90°, aby byla výšky 30 cm a šířky 25 cm. Nebude to vadit? Jde mi o to, zda v tomto směru nemá tvárnice horší mechanické vlastnosti. Nenapadá mě žádný rozumný důvod,ale raději se ptám.
Poradíte mně prosím? Děkuji Kučera

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.