Rojek KTP 30

Reklama
BB Barbora Baráková @barbora.barakova před 12 roky18.12.2011 14:44:00
Rojek KTP 30

Dobrý den, právě jsme dokončili výstavbu vytápění našeho RD. Vytápění kotlem ROJEK KTP 30. Mám pár otázek. Topíme dřevem (suché spíše není)-: ) Na kotli se dostaneme tak na 50-60 st. Radiátory jsou horké - v tom problém není,ale také ještě nezačala pořádná zima (u nás i minus dvacet běžně). Když stejným dřevem topíme v kuchyňských kamnech nebo v krbovkách (jiný komín jinde) tak mi přijde, že hoří dobře, tepla dává dost, ale v kotli mám pocit, že nedostávám ze dřeva tolik. Při přikládání kotel neuvěřitelně hulí. Je mi naprosto jasné, že něco děláme špatně my. Zkoušeli jsme vše možné (otvírat/zavírat primární i sekundární přívod vzduchu). Zatím jediné co trochu funguje je mít otevřená dvířka od popelníku a to tak že úplně. Ke zplynování podle mně nedochází ani náhodou. Dřevo jsem i naštípala na hodně tenké kusy, ale nemělo by to tak přeci být stále? Poraďte, co děláme špatně.
(Na trubce na topení máme termostat nastavený na 40st) Jak říkám, radiátory jsou horké, ale 50-60 stupnu na kotli mi prostě přijde moc málo, vytáhla jsem to až na 70,ale to jsem to proložila uhelnými briketami. Mám jen obavy, abych zbytečně "studeným" provozem kotel nějak nepoškozovala a také bych potřebovala poradit co s tím přikládáním, protože to hulí opravdu moc a mám toho potom plný dům.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.