Chyba E164 na kotli BaxiDobry den,
od roku 2008 mam v dvoupatrovem rodinnem dome nainstalovany kondenzacni kotel Baxi Prime Storage HT 240. Po celou dobu bezel bez problemu. Tento rok mi byl vymenen jeden radiator a o nekolik metru prodlouzeny trubky. Od zacatku teto zimy se kotel stale dostava do chyboveho stavu E164, ktery znamena "Nizky tlak v TO". Nekolikrat jsem nasel ve filtru na zpatecce lupinky vodniho kamene o velikosti nekolika mm. Nyni se uz zadny kamen nezachytava, presto nekolikrat denne nastava chyba: bezi cerpadlo v topnem okruhu, zapali se plamen a hori nekolik desitek sekund, pote zhasne, teplota TO behem 2 minut klesne ze 45 stupnu na cca 30, pusti se ventilator, asi v tomto okamziku se vypne i cerpadlo a naskoci zminovana chyba. Je nutne kotel nekolikrat resetovat a pak zase bezi nekolik hodin.
Uz jsem zde mel dva servisni techniky. Vymenili membranu diferencialniho tlakoveho spinace, vymenili vadnou externi expanzni nadrz. Vnitrni exp.nadrz byla natlakovana na 0.7 atm a externi na 1.2.
Chybu nedokazu ani nasimulovat. Kdyz odpojim tlakovy spinac, kotel sice nahlasi chybu E164, ale nezapne se ventilator a cerpadlo jede dal...
Muzete mi prosim poradit, jak to opravit? Kde by mohl byt problem? Doporucte mi prosim zkuseneho technika z Brna a okoli.
Dekuji za odpoved.