Hledání produktů (výbava domácnosti)- díra na trhu

Reklama
Hledání produktů (výbava domácnosti)- díra na trhu

Dobrý den,

Zajímalo by mě, zda někdo narazil na tyto spotřebiče domácnosti:

1/ Klasická klimatizace pouze pro chlazeni vzduchu, ale s vnější jednotkou která odevzdává teplo do vody, nikoli do vzduchu. TJ. místo venkovního ventilátoru ohřívat akumulační nádobu s předehřevem TUV.
řešení je prakticky jednoduché: vlastnit nějakou vnitřní jednotku split klimatizace (již 1 mám), k této dodělat kompresor s deskovým výměníkem pro ohřev akumulace (zjednodušeně řečeno).

2/ sušička prádla (obdobný případ viz výše), s výměnou tepla do akumulace. V současné době provozuji klasickou kondenzační sušičku a je mi líto energie, když vidím na teploměru v koupelně hodnotu blížící se 30°C. Líbilo by se mi rozdělit energii v celém objektu v ideálním případě. Nemám zkušenost se sušičkou s tepelným čerpadlem, zda li oteplí místnost podobným způsobem.

3/ bonus: jiho-východní strana objektu bude téměř celá prosklená. Žaluzie, rolety, záclony mi přijdou nevyhovující v nekterých případech. Už několit let hledám řešení na principu tekutých krystalů. Po výstavách jsem na nic podobného nenarazil. Moje ideální představa je taková, že okenní tabulka bude hned za 1. sklem venkovním trojskla (dvojskla) potažena LCD technologiií (fólie s tekutým krystalem, elektrody, polarizátor). Z fyzikálního hledika je jasné, že přez polarizátor projde v ideálním případě cca 50%, další úbytek skrz krystaly, připočtu-li k tomu trojsklo, budu v reálu na nějakých 25% světla viditelného spektra v ideálním stavu. Vzhledem k velké ploše oken to ale nebude zásadní problém. LCD technologií sleduji 2 cíle: při použití v ložnici možnost jednoduché regulace propustnosti okna. V dalších vybaných obytných místnostech vidím možnost regulovat vstupní energii vysílanou sluncem.

s pozdravem hezkých vánoc Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.