etážové topení / vhodnost a cena realizaceDobrý den,
řešíme v bytě (dům 30. léta, nezateplený, špaletová okna) modernizaci vytápění. Plocha cca 70 m2, tři pokoje za sebou, v každém "historické" vafky gamat 4000, ohřev TUV pomocí plynový průtokáče. Jde nám o to, zda vyměnit vafky za modernější, anebo plynové etážové topení. Je mi poměrně jasné, kolik by stála výměna vafek. Na kolik by asi přišlo pořízení etážového topení? Jsem v tomto laik, jsou mé odhady přibližně správné?
- kotel, který je zároveň průtokovým ohřívačem TUV: cca 20.000 t (vlastně by nahradil stávající průtokáč v koupelně)
- tři radiátory, ventily, trubky a další spotřební materiál: cca 10.000 t
- práce/instalace: 10.000 – 15000 t (praha)
- projekt (jak jsem správně pochopil, je třeba pro tuto akci vypracovaný projekt). cca 5.000?
- zapomněl jsem na něco nebo jsem někde ustřelil?
Je nutné stavbu někde ohlašovat/žádat o povolení, anebo se lze rovnou pustit do díla, když v bytě už jakési plynové instalace s využitím komína jsou?
Tím, že jsou pokoje vedle za sebou, je tažení trubek celkem jednoduché. Jen mám trochu obavu, zda poslední (nejvzdálenější) a zároveň největší pokoj nebude trochu strádat (ale od toho je, předpokládám, projekt, aby to zohlednil). Díky za připomínky a případné rady.