Kondenzační kotel a zásobník vody

Rubriky:

Kondenzační kotel a zásobník vody

Zdravím Vás, prosím o radu. Mám kondenzační kotel Vaillant EcoTec Plus VU 246/3-5. Momentálně máme v domácnosti z důvodu toho, že jsme měli přímotopný kotel a přestal fungovat zapojen bojler způsobem, že ze zdi vede hadice přímo do vstupu bojleru a ohřátou vodu vedeme druhou hadicí přímo do zdi do přípojky teplé vody. Chtěl bych nyní pořídit nepřímotopný zásobník vody od Dražice ozn. OKH 125 NTR. Rád bych se zeptal, zda-li má s tímto někdo zkušenost a myslí si, že bych těch pár trubek zvládl zapojit. Myslím si, že instalateřina by neměla být problém. Díval jsem se na prospekty a na zásobníku je 5 přípojek. Dvě jsou pro vstup a výstup topné vody (to nejspíš připojím přímo s kotlem vaillant), pak jsou zde přípojky Vstup studené vody (nejspíš připojím trubku se studenou vodou) a druhá výstup TUV (zde připojím trubku, která bude rozvádět teplou vodu po baráku), přípojku CIRKULACE mám zaslepit? Mohu takto vlastně tento zásobník připojit? Jde o to, že studená voda je rozváděna po barálu samostatně, teplá voda je závislá na tom co jí v trubce v kotelně je puštěno. Jak tedy bude poté probíhat ohřívání teplé vody? Kotel bude přes jeho čerpadlo vytápět topením a bude také cirkulovat voda a ta bude v zásobníku ohřívat vodu? Podle čeho zjistí kotel, že v zásobníku je voda na určitou teplotu (podle zpátečky - výstup topné vody?). Děkuji Vám velice za Vaši odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.