POMOC pro správné zapojení v Kotelně na Tuhá palivaDobrý den,
chci předělávat topení, schéma je a bude přibližně podobné jako na obrázku. Mám kotel Dakon Dor 32, chci se zeptat zda není zbytečně velký výkon tohoto kotle? Jinak jsem s ním spokojen.
Jde o to, jak to má být konkrétně zapojené u kotle, zda máte nějaké schéma, bude mi to dělat firma, ale rád bych se nejdřív podíval jak a co bude zapotřebí koupit, nemám udělanou chladící smyčku a ani čtyřcestný ventyl, proste jak to je nakreslene na obrazku "jednoduše" tak i jednoduše zapojené.
Do dnešního dne mám propálené uhlí cca 60 metráků, což mi přijde moc, ale zase levnější než jiná paliva.
Koukal jsem na schemata ale spíš by mne zajímalo kde má být pak čerpadlo, jak má být zapojeny bojler...proste rady a tipy pro to, aby to bylo nejvíc efektivní a účinné. Jelikož se nevyznám ve ztrátách, jsem laik na topení. Ale dokážu po vysvětlení pochopit.
Jelikož v každém bytě je jiný druh radiátorů, tak jsem slyšel, že by bylo nejlepší řešit i na každou část škrtícíma ventilama do jednotlivých bytů.
Jaké ventily, jaké čerpadlo atd... přemýšlím i koupit automatický kotel.
Možná poznámka, v podkroví budu dělat 2 místnosti cca 60 metrů čtv. což není zakresleno v obrázku.
Děkuji
Jsem s pozdravem a štastný nový rok přeji