Masivní kuchyně (zděné, dřevěný masiv,..)Dobrý den, nějak moc se mi nelíbí neosobní klasické kuchyně a rád bych nějakou trochu netradiční.
Rozměr je dán šířkou místnosti - stěna cca 314cm. Nelibí se tenké papundeklové skříňky. Rád bych si malinko pohrál s tvarem i rozměry.
Jediné, na co jsem dosud při hledání narazil jsou kuchyně vyzděné z Ytongu a to mě nepřijde jako zrovna vhodné řešení. Pokud budu přidělávat dvířka od skříněk tak mi po čase musí zákonitě vypadnout. Ne že bych je tam chtěl, ale jak řekla žena, prostě tam budou :-)
Navíc 7,5cm Ytong mi už přijde masivní zase až moc. Ideální by bylo něco kolem 5ti cm. Chtěl bych hlavně, aby stěna dvou sousedních příček byla z jednoho kusu, aby to celé bylo tak nějak v jednom celku a to včetně horních příček! Něco na způsob staré kredence. Vlasně by byla výhoda i v tom že bych nemusel řešit upevnění horních příček do zdi (což se mi při vnitřním zateplení docela hodí (stačilo by alespoň častečně roznést váhu). Spojení mezi horní příčkou a linkou by bylo i jaké si oddělení jednotlivých "zón" na kuchyňské lince. Materiál by měl být snadno omyvatelný, což může vyřešit třeba i jen nátěr. Napadlo mě použít nějaké staré kvalitní pohledové cihly, které bych nečím bezbarvým přetřel, aby se to dalo dobře omývat, ale ukotvení dvířek by byl asi podobný problém jako u Ytongu. A nebo nějakou velkoformátovou širokou stavební desku, ze které by se snadno vyřezali i nepravidelné tvary. Klasický masiv asi nepřipadá v úvahu, protože pro vhodné vyřezání podpory horních skříněk by musela být vodorovně orientovaná vlákna a to se těžko shání... Má někdo nějaké nápady něbo nějaké odkazy, kterými bych se mohl inspirovat?