Jaké levné solární kolektory pro ohřev TUV?

Rubriky:

Reklama
SS sanova sanova @sanova.sanova před 12 roky08.01.2012 14:44:00
Jaké levné solární kolektory pro ohřev TUV?

Dobrý den, sice dotace na solární kolektory už jsou asi pasé. Ale zvažujeme jestli by se nám i tak nevyplatili pro ohřev TUV. Jde nám jen o ohřev teplé vody nikoli pro vytápění.
Přečetla jsem si pár článků, ale abych pravdu řekla, moc chytrá z toho nejsem. Většinou se popisuje výpočet dimenzace solárních kolektorů jen pro TUV i vytápění dohromady, nikoli zvlášť.
Dále nevím, jak negativně se projevý délka vedení do bojleru v koupelně. Střecha nad koupelnou totiž ještě není naše, tak bychom museli umístit solární kolektory na střechou, která nám patří (nad nevytápěnou garáží) cca 15m a nebo na zem cca 8m přívod k bojleru. Bude lepší když budu mít jeden bojler + akumulační nádrž nebo je lepší mít el dohřev v té akumulační nádrži?

Má smysl uvažovat jako ekonomicky nejvýhodnější řešení takové, co ohřeje všechnu vodu i v zimě a nebo spíše takové, co ohřeje vodu cca jen v létě a v zimě si jen malinko přilepšim?

Jaká je údržba případně jiné energetické nároky takových to systémů?

Neznáte nějaké levné řešení? Nejlépe nějakou stavebnici, kterou jsme schopni si sami sestavit? Nejlevnější řešení nám nabídla jedna blízká firma za stavebnici bez montáže asi 50 000Kč a s montáží 64 000Kč a to už je opravdu dost. Velikost panelů je 2,5m2 bude to stačit pro 4 členou rodinu?

Děkuji moc za případné rady
Martina Šanová

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

70 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.