Kondenzace

Rubriky:

Reklama
PM Pavel Milička @pavel.milicka před 12 roky10.01.2012 12:11:00
Kondenzace

Prosím o radu týkající se kondzace na soklové liště fasády.
Po dešti nebo při tání sněhu jsem zjistil na svém soklu v některých místech mokré fleky, proto jsem udělal zde sondu-viz.foto.
Zjistil jsem, že soklové desky nejsou doraženy k fasádní zákl. liště a je zde po obvodu mezera cca 1cm (když mě prováděli sokl,tak už bylo vše pod lepidlem, takže jsem toho zjistil až teď). Když venku prší nebo takje sníh a je velká venk. vlhkost,tak se na některých místech tyto fleky objevují a vlhkost kondezuje na zakládacím profilu. Tam, kde mám sokl vyšší – cca 80 cm se toto neprojevuje. (zemní vlhkost vzlíná za sokl. XPS deskami a po té se srazí na zakl.liště, kde je malý tep. most)
Chtěl bych jak bude lepší počasí vyřezat cca 35 cm pás XPS po obvodu domu, prostor za XPS deskou pod zákl. dřevěným prahem uzavřít studniční pěnou ev. ještě asf. stěrkou. Po té pečlivě přilepit plnoplošně zbylý pás XPS zpět. Ještě mě napadlo oblepit kovovou zakládací lištu (např. pěn.těsněním pod SKD rošty – hodně mě ho zbylo).
Co myslíte, jsou mé úvahy správné??? Nejprve mě překvapilo docela velké množství vody na liště,ale nakonec jsem veškěré možnosti ( netěsnost potrubí) vyloučil. Navíc je parozábrana zevnitř opravdu kvalitně slepena s asf. pásem (tmel+bulylkaučuková páska), tudíž z monžnost průniku vlhkosti z interiéru není možná.
Setkal jste se s tím někdo někde???Sokl se většinou hned obloží nebo provede z mramorplastu, kde by tyto vlhké fleky asi nebyly moc zřetelné. Soklovou část stavby (dřevěnou s OSB) mám ještě zaizolovanou asf. stěkou Bornit + ještě asfaltový pás Glastek, tudíž je zákl. práh chráněn.
Jelikož by touto vlhkostí mohl být ohrožený zákl.práh stavby, což by mohlo mít z dlouhodobého hlediska fatální následky,tak bych rád toto vyřešil na 100%.
Děkuji za jakoukoliv odbornou radu či příspěvěk.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.