kotel vaillant + ekvitermní regulace + jak nastavit

Reklama
kotel vaillant + ekvitermní regulace + jak nastavit

Dobrý den,
pročetl jsem zde několik vláken ohledně cyklování kotlů i nastavení ekvitermní křivky, ale stejně z toho nejsem moc moudrý. Proto bych se zeptal na můj specifický problém:
Mám turbo kotel vaillant VU-122-5 ( modulace 6,3-12kW ) + ekvitermní regulace VRC 410s. Barák má po zateplení tepelné ztráty 7kW. Regulátor mám umístěn v obyváku, kde bohužel je vliv oslunění + teplo z kuchyně atd... takže když zapnu vliv prostoru, tak mám v obyváku teplo ale jinde je zima. Když vliv vypnu, tak kotel dle křivky natopí vodu - při venkovní teplotě 4°C na 42°C za cca 6 minut, pak 5 minut točí vodu a pak cca 4minuty nic nedělá a poté opět dotopí vodu, která má 32°C zpět na 42°C a tak pořád dokola. Mě tento styl nepřipadá příliš ekonomický a zajímalo by mne, zda někdo něco podobného řešil, protože při současných teplotách má asi větši kotlů na trhu přebytek výkonu.

Teoreticky bych mohl zvednout teplotu vody aby kotel déle nahříval ( ale proč do systému dávat víc než je potřeba ) a mohl bych zvýšit prodlevu z 15 na třeba 20minut, ale nevím, zda to je správná cesta.

díky za podněty

Aleš Střelka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.