Kotel Ekoscroll V8 plus 20 kW

Reklama

Autor: Tomáš Bluma
Datum: 09.01.2012 23:48 uživatel: 108221

Dobrý den,

máme krátce kotel Ekoscroll V8 plus 20 kW tak pořád laborujem co a jak. Zajímalo by mě jestli není z hlediska životnosti nevhodné provozovat kotel jen okolo 60°C.
Dále co je ekonomičtější pro ohřev TUV - jestli větší hodnota ochlazení vody s tím že čerpadlo TUV nespíná tak často a nebo naopak nízká hodnota ochlazení vody a průběžné udržování teploty zásobníku?
Prosím taky o radu jestli není nevhodné pro životnost kotle nastavení nočního útlumu tak že je útlum o 8-10°C nižší než při době konfortního běhu. Nastavili jsme např. 00-05 hod - -8°C,
09-12 hod - - 10°C, 16-21 hod - -10°C
Z hlediska tepelný pohody to při letošním počasí fungovalo dobře ale nevím jestli nejsou takový rozdíly neekonomický a nevhodný pro životnost kotle. Teplotu kotle jsme dávali 70 °C při útlumu šel tedy pouze na 60-62°C ( proto jsem se výše ptal jestli takové teploty nejsou nevhodné na životnost )
Vím že píšou min. 55°C , jde mi ale o to jaké teploty jsou na max. životnost kotle ideální.
Díky za příspěvky
Zdravím
Tomáš Bluma

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.