skladba podlahy chaty na patkách

Reklama
skladba podlahy chaty na patkách

Dobrý den,
stavím 3sezónní dřevěnou chatku, jednopodlažní, 6x6m s malým topidlem, trámová konstrukce. Stojí na 24 betonových patkách. Země je vysypána vrstvou štěrku. Mezera mezi spodním trámem a zemí je 10-25cm. Ta zůstane z části volná, odvětrávaná.

1)Jakou mám použít skladbu podlahy? Uvažoval jsem (ve směru dovnitř)o cetrisových deskách mezi podlahové trámy(12x14), izolace, parozábrana, podlahové desky. Je to volba správná? Jakou parozábranu mám použít, aby nedošlo k protržení, příp. Jaký postup zvolit? Jaký typ izolace?

2)Skladbu stěny volím difúzně uzavřenou-vnější obklad (palubky-24), rošt, difúzní membrána, izolace mezi sloupky (12x12), parotěsná folie, rošt, mezi ním 2cm izolace (hobra?) a vnitřní obklad (palubky,cetris). Můžu to bez obav takto poskládat?

3)Poslední dotaz ohledně ochrany dřeva. Dostal jsem se celkem za pár kaček k asi 20 kg vosku na parkety (vypadá tak-nemá to obal)z vojenských zásob. Všechno dřevo mám napuštěné Lignofixem. Mohu konstrukční, nepohledové části (podlahové trámy apod) ještě přetřít tímto voskem? Zvýší se tím životnost či odolnost dřeva?

Díky moc za odpovědi a rady.
D.Poisel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.