Napojení krbu na akumulační nádrž

Reklama
Napojení krbu na akumulační nádrž

Dobrý den,

chtěl bych se s Vámi poradit o napojení topné soustavy v mém rodinným domku. Jedná se o napojení solární nádrže Regulus DUO-E 600/150, krbu, podlahového topení a radiátorů. Firma mi zapojila systém, tak jak je to na obrázku v příloze. Problém je ale ten, že radiátory topí pouze v horní části a směrem dolu jsou málo vlažné.Podlahové topení musím stahnout na 20 stupňů, aby vůbec radiátory topily. Krbová vložka je silná dost. Tepelná ztráta baráku je 7 kW a já mám krbovou vložku do vody 11kW, což je myslím až dost. Systém nyní funguje tak, že když zatopím teplá voda jde do nádrže, kde je umístěno čidlo, které po dosažení požadované teploty zapne čerpadlo do okruhu, po vychladnutí čidla čerpadlo vypne a jde to zase do nádrže. Tento spínací cyklus se opakuje asi po 15 vteřinách. Nevím, zda je toto zapojení běžné. V příloze jsem amatérsky načrtl zapojení.Děkuji za každou radu, jak systém vylepšit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.