Prosím o vysvětlení následujícího jevu

Rubriky:

Reklama
Prosím o vysvětlení následujícího jevu

Podlahové topení 4 hadi, 3 v obýváku a 1 chodba a koupelna. Při teplotách jako včera (okolo 0) je směšovací ventil pro tento celý okruh otevřen tak na 35-40% při teplotě topné vody průměr 35st a vody jdoucí z podlah cca 25st.
Včera jsem si udělal hezký večer s kamny (neb jsme se zbavili ratolesti a nehrozilo, že se půjde podívat na plamínky) a proto jsem hady v obýváku zavřel pomocí prostorového termostatu a nechal jet jen hada koupelna chodba. Průtok vody jsem neměnil takže teď jedním hadem teče voda rychleji (což se ale děje běžně, vždy když prostorový termostat řekne, že je v obyváku již teplo až až).
Normálně nastane zvýšení teploty topné vody na zpátečce z hada koupelna chodba a tím se pomalu uzavírá termostatický ventil na potřebnou hodnotu aby udržel nastavenou teplotu (dostávalo s eto na 19-27%) ALE včera(a i dnes) NE naopak teplota na zpátečce je nižší a ventil se otevírá až na 57%.

Nemohu příjít na to proč? Chodba i koupelna by měly mít odběr energiestejný jako vždy, ba naopak ještě měnší, z obýváku tam jde teplo z kamen.

Celý den jel systém vyváženě a takto se začal chovat až po úplném zavření hadů v obýváku. Ale celý den tu jede PI regulace na prost. term. a ta ty hady pořád zavírá a otevírá, ale nidy to nešlo nahoru (% na směš.) vždy jen dolů ..... nechápu.

Díky za nápad proč by to tak mělo být, vrtá mi to v hlavě.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.