Problém s kotlem Protherm Medvěd KLOM 40

Rubriky:

Reklama
Problém s kotlem Protherm Medvěd KLOM 40

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli se někdo z vlastníků tohoto kotle setkal s podobným problémem a případně jak ho vyřešil.
Loni na podzim jsem kvůli poruše nechal vyměnit stávající kotel za Protherm Medvěd KLOM 40. Uvěřil jsem prospektům i zástupci na výstavě v Brně, že díky novému systému "soft start", je náběh kotle tichý.
Náběh kotle na plný výkon je skutečně tichý, ale po dobu běhu na snížený výkon při soft startu, což trvá cca 2 minuty, vyluzuje plyn proudící z trysek nepříjemný vysoký nepřerušovaný hvízdavý zvuk, který po zvýšení tlaku plynu po náběhu kotle na plný výkon zmizí.Vzhledem k tomu, že máme kotel instalovaný v obytné části domu, je tento zvuk značně obtěžující, zejména v noci.
Topím ještě alternantině, takže jsem kotel od prvního spuštění a nastavení servisním technikem, začal provozovat teprve přede dvěma dny.
Než budu volat znovu technika a vyhodím za něho peníze, chtěl jsem se zde na fóru zeptat, jestli to náhodou není standardní vlastnost tohoto kotle nebo jestli to je problém jednoho kusu.
Kdo tento, případně podobný kotel (např. KLOM 30) používáte, ozvěte se, prosím co nejdříve, jestli jste se s tímto problémem již setkali. Prozatím jsem byl nucen kotel vypnout a topit dále alternativně.
Velice děkuji za každou odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.