Ekoscroll V8 plus 20kW

Reklama
Ekoscroll V8 plus 20kW

Dobrý den,

Zajímalo by mě jestli není z hlediska životnosti nevhodné provozovat kotel jen okolo 60°C.
Dále co je ekonomičtější pro ohřev TUV - jestli větší hodnota ochlazení vody s tím že čerpadlo TUV nespíná tak často a nebo naopak nízká hodnota ochlazení vody a průběžné udržování teploty zásobníku?
Prosím o radu nastavení nočního - jak byste nastavili? Není rozdíl 8-10°C mezi útlumem a komfortem neekonomický? Nastavili jsme např. 00-05 hod - -8°C,
09-12 hod - - 10°C, 16-21 hod - -10°C
Z hlediska tepelný pohody to při letošním počasí fungovalo dobře ale nevím jestli nejsou takový rozdíly neekonomický a nevhodný pro životnost kotle. Teplotu kotle jsme dávali 70 °C při útlumu šel tedy pouze na 60-62°C ( proto jsem se výše ptal jestli takové teploty nejsou nevhodné na životnost )
Vím že píšou min. 55°C , jde mi ale o to jaké teploty jsou na max. životnost kotle ideální.
Díky za příspěvky
Zdravím
Tomáš Bluma

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.