Vysoka spotreba peliet?

Vysoka spotreba peliet?

Dobry den,
Na ohrev TUV a kurenie pouzivam zostavu zlozenu z kotla OPOP blackstar 20 (horak nastaveny na 10kW) a 500l AKU nadobu. Aku nadoba sa vyhrieva na 70 C a chladne do 45 C. Vykurovanie mam formou podlahovky, vnutorny priemer trubiek je 16 mm, celkova dlzka trubiek je okolo 700 m.
V energetickom certifikate budovy mam napisane, ze celkovo mam dodavat na kurenie a TUV energiu 88kWh/m2 za rok. podlahova plocha je 137 m2.
Momentalna spotreba peliet je okolo 20kg denne v priemere, co sa mi zda vela. podla vypoctu spotreby na TZB by som mal za rok minut okolo 3 T peliet , pri mojej momentalnej spotrebe to je ale o cca 50% viac. Myslim ze problemom je aj to, ze v case ked mi ide kurenie, tak sa mi neohrieva AKU, cize teplota v AKU v case spustenia kurenia klesne tak na 40 C a zacne stupat az po nejkych 8 hodinach ked uz je dom vykureny.
Viete mi prosim poradit, ci je moja aktualna spotreba OK alebo mam niekde problem?

Dakujem

Martin Janciga

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.