Automatický kotel pro NED

Reklama
Automatický kotel pro NED

Dobrý den,

poctivě jsem přečetl diskuze, které se týkají automatických kotlů. Sám teď řeším vytápění pro nový RD.

Jedná se o podsklepený RD + přízemí a podkroví. Rozměry 10,5 x 9,5. Celkový obestavěný prostor včetně sklepa cca 850m3.

Tepelná ztráta spočítána projektantem na 8 kW při venkovní teplotě -15°C a vnitřní 19°C.

Dům detailněji:
Sklep je vyzděn z Heluz STI 40 a je ze 2/3 pod úrovní terénu.
Přízemí a podkroví (nadezděno 1,5m) je z Heluz 50tky. Zděno na celoplošné lepidlo.
Střecha sedlová - do podkroví plánuji cca 30 cm vaty. Půda nezateplená.
Plastová okna s Uw= 0,9 a tři střešní okna s Uw=0,97.

Ve sklepě příprava na kotelnu a uhelnu - plánuji topení hnědým uhlím, případně pelety. Vytápění radiátory. Není rekuperace ani podlahovka. TUV bude připravována v kombinovaném bojleru 200 litrů. Komín dvojprůduch s přivětrávací šachtou.

Poradil by někdo:

- jaký automatický kotel pro takto nízkou TZ? Existují aut.kotle s jmenovitým výkonem 10kW? Preferuji spalování hnědého uhlí, spalování pelet by byl příjemný bonus navíc, kusové dřevo netřeba - bude spalováno v krbovkách.

- s jakou reálnou spotřebou el.energie pro provoz jednotlivých kotlů mám počítat? Udaje u výrobců jsem si prošel, jde mi o reálnou spotřebu podavače + ventilátoru + čerpadla.

Uvítal bych názor někoho, kdo má podobnou tep.ztrátu domu a má již zkušenosti s provozem aut.kotle jak v tuhých tak i "teplých" zimách.

Děkuji
J.M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.