Baxi Luna3 System HT - "cyklovani" do studenych radiatoru

Rubriky:

Reklama
Baxi Luna3 System HT - "cyklovani" do studenych radiatoru

Zdravim,

mam kotel Baxi Luna3 System HT pripojeny k radiatorum a bojleru (zadna podlahovka), starsi barak, nezatepleny.

Muj problem: kotel se nekdy chova zpusobne, nekdy chvili topi po prvnim natopeni a vypnuti prejde do modu:

- schladnu na 25 degC
- natopim behem 20-30 sekund na cca 51 degC (zadana 46)
- vypnu
- cekam 180 sekund (anticyklovaci ochrana)
- mezitim schladnu na 25
- uplyne 180s a cele se to opakuje

- radiatory chladnou az jsou studene a ja pokracuji v nastavenem temp30 sekund topim 3 minuty chladnu

Vsiml jsem si:
- zpatecka je ledova ale ja kotel meri narust udrzuje cca 10-12 deg C pod vytlakem
- nekdy pomohlo posunut ET krivku chvili jsem pracoval normalne (2 dny, Tyden)
- co pomaha 100% je reset kotle, pripadne vypnout/zapnout - v tom okamziku je okamzite vse vporadku topi jak ma
- dle meho pozorovani prvni natopeni po topeni do bojleru bylo vzdy OK.
- asi prepousti bypass mezi vytlakem a zpateckou a tim ji dohriva...

Podezrival jsem ze je neco se soustavou nicmene skutecnost ze reset vzdy pomuze - tzn behem minuty za stejnych podminek je vse vporadku me utvrzuje ze je neco spise s kotlem (cerpadlo, rizeni....)

Ma s timto nekdo zkusenost ?

Diky moc za kazdy mozny napad.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.