Venkovní omítka a hydroizolace

Reklama
Venkovní omítka a hydroizolace

Dobrý den všem,
máme starší řadový RD a v současných mrazech jsme zjistili, že nám jedna stěna doslova profukuje.
Jde o stěnu z obytného prostoru do průjezdu, který ale není nijak krytý do dvora a na půdu, pouze je uzavřen dřevěnými vraty ven. Stěna je ze strany průjezdu pouze hrubá z obyčejných cihel. Ve stěně je cca 20 cm nad povrchem vidět ve spáře dodělaná hydroizolace od předchozího majitele. Ta je přibližně ve výšce podlahy (dřevěná prkna v jedné a beton+lino v druhé místnosti) uvnitř. Jak to vypadá uvnitř bohužel netuším, zatím jsem podlahu nerozebíral a upřímě se mi do toho příliš nechce.
Problém je v tom, že některé spáry ve stěně, obzvlášť kolem oné izolace, budou asi děravé skrz a kolem podlahy do místností doslova fouká. Navíc jsou z průjezdu těsně u země vidět trubky pod dům, na jejich konci je vidět děravý plech. Nevím, kam přesně vedou, ale určitě je to hluboko pod podlahu uvnitř. Tuším, že nejlepší řešení, jak zabránit profuku, je stěnu omítnout a případné hluboké spáry pořádně ucpat. Nevím ale, jak se s omítkou chovat v blízkosti současné izolace (asi IPA). Čouhá ze zdi maximálně nějaký centimetr, rozhodně ale málo na to, aby rozdělila ještě omítku. Kdybych stěnu omítnul celou až k zemi, nejspíš bych tím tu izolaci obešel a byla by k ničemu, je to tak?
Jak mám v tomto případě postupovat?
Děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.