Nedostatečné topení - podlahovka

Rubriky:

Reklama
Nedostatečné topení - podlahovka

Dobrý den,
přečetl jsem všechny diskuze na uvedené téma a domnívám se, že jsem taky kápl na topenáře odborníka. Mám podlahové topení v celém domě, dvě patra + žebříky v koupelnách. Žebříky jsou napájené z napajecího potrubí, které vede k rozdělovačům. Systém natápí el. kotel 9 kw, zapojené čidlo ekvitermu a programovatelný prostorový termostat. Topení jede cca 4 měsíce a není doseřízené (topenář to instalil a řekl, že si to musí sednout a pak to doladí). Teď uhodily mrazy jako prase a v místnostech je teplota cca 19 st. a víc to prostě nedá. Na kotli byla max teplota vody omezena na 40 st. Kotel jede, spíná si spirály, reguluje se, tak si říkám, že to doseřídím sám. Čtu o průtocích, tak koukám na průtokoměry a tam jsou nulové průtoky a přesto topení tak nějak topí. Na vratce z podlahy jsou některé okruhy dost studené. Moje domněnka je, že je prohozen sběrač s napaječem, proto průtokoměry neukazují a možná je tím ovlivněn i samotný průtok, větší odpor (nevím). Tak co bylo teplejší jsem přivřel, ale vzhledem k nef. průtoku nevím jestli to mělo vliv. Tedy potřeboval bych to zkouknout, poradit, abych pak toho odborníka mohl chytnout pod krkem a vysypat na něj hromadu argumentů co kde a jak zkurvil a ať si to předělá. Jo a jak se ladí ten průtokoměr, bohužel na netu jsem to nikde nenašel. Chápu, že otáčení doleva doprava, ale na co tam je ten pojistný zvedací kroužek?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.