Nedostatečné topení - podlahovkaDobrý den,
přečetl jsem všechny diskuze na uvedené téma a domnívám se, že jsem taky kápl na topenáře odborníka. Mám podlahové topení v celém domě, dvě patra + žebříky v koupelnách. Žebříky jsou napájené z napajecího potrubí, které vede k rozdělovačům. Systém natápí el. kotel 9 kw, zapojené čidlo ekvitermu a programovatelný prostorový termostat. Topení jede cca 4 měsíce a není doseřízené (topenář to instalil a řekl, že si to musí sednout a pak to doladí). Teď uhodily mrazy jako prase a v místnostech je teplota cca 19 st. a víc to prostě nedá. Na kotli byla max teplota vody omezena na 40 st. Kotel jede, spíná si spirály, reguluje se, tak si říkám, že to doseřídím sám. Čtu o průtocích, tak koukám na průtokoměry a tam jsou nulové průtoky a přesto topení tak nějak topí. Na vratce z podlahy jsou některé okruhy dost studené. Moje domněnka je, že je prohozen sběrač s napaječem, proto průtokoměry neukazují a možná je tím ovlivněn i samotný průtok, větší odpor (nevím). Tak co bylo teplejší jsem přivřel, ale vzhledem k nef. průtoku nevím jestli to mělo vliv. Tedy potřeboval bych to zkouknout, poradit, abych pak toho odborníka mohl chytnout pod krkem a vysypat na něj hromadu argumentů co kde a jak zkurvil a ať si to předělá. Jo a jak se ladí ten průtokoměr, bohužel na netu jsem to nikde nenašel. Chápu, že otáčení doleva doprava, ale na co tam je ten pojistný zvedací kroužek?