nástěnný plynový přímotopDobrý den, chtěla bych vyměnit stávající vytápění (radiátory na vodu a topí se plynem), jedná se o rodinný domek z 60 let, který není celoročně obýván, aby se v něm nemuselo přes zimu topit, jelikož bydlím cca 400 km daleko, jakákoliv nová situace se řeší po telefonu, nalili jsme do radiátorů nemrznoucí směs na hodnotu -6 °C, letos ale teplota v místnostech klesla na -7, soused se mi po domluvě snažil zatopit, ale musel se volat topenář, jelikož nemrznoucí směs zhoustla, či ztuhla natolik, že 3 dny rozbíhal cirkulaci v topení a ještě dnes nehřeje topení v předsíni, kde bývá normálně zima. A jelikož se už delší dobu chystám k výměně plynového kotle, který je přes 20 let starý, napadá mě a tady bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil, jestli by v mém případě, kdy topím jen v dubnu, září a říjnu, nebylo rozumnější zakoupit 3-4 nástěnné plynové přímotopy. A pokud ne, jaké by bylo jiné řešení, a jaká je vůbec spotřeba plynu, např. u přímotopu typu MORA PT 6140.1022 ( 4,2 KW) ve srovnání se starým kotlem? Děkuji za odpověd´. Hanka