Vysoké náklady na topení?

Reklama
Vysoké náklady na topení?

Dobrý den,

prosím o radu s velmi nešťastným řesením rekonstrukce domu. Na podzim loňského roku jsme rekonstruovali bytovou jednotku ve dvougeneračním RD 50 let starém. Zateplení polystyren 10cm. Samotná rekonstrukce bytové jednotky spočívala (pro mě dnes již dost nešťastném) obložení všech vnitřních stěn sádrokartonem. Shozeny palachové stropy na trám, osazeny I profily pro vyztužení a montáž sádrokartonového stropu. Bohužel bez jakkékoli izolace. To znamená, že skladba stropu z vrchního podlaží je následující: Škvárobeton,prkna,trámy s I profily a sádrokarton. Na samotné zdi v domě byl sádrokarton lepen na zeď s mezerou mezi 1-5 centimetry.

Co se týče již samotného topení, kompletně nové včetně rozvodů, radiátorů, kondenzačního kotle BAXI Prime HT 240 s průtokovým ohřevem vody. Teplota na kotli nastavena na 45°C. Kuchyň spojená s obývacím pokojem a chodbou má 3 radiátory s digitálními termo hlavicemi, které mám aktuálně nastaveny na max. 30°C, z důvodu stále otevřeného ventilu. Teplotu v této části bytu řídí obyčejný termostat nastavený na 22°C. Ve dvou zbývajících místnostech (jedna místnost nepoužívaná - 16°C a ložnice 20°C) po 1 radiátoru řízeno dig. termo hlavicemi, které jedou dle termostatu v obývacím pokoji. Teplota v obývacím pokoji je omezena přes noc 22-04 na 20°C. Ložnice přitápí v noci na 20°C.
Koupelna podlahové topení 2 m2 s obyč. termohlavicí na výkon 5 a topný žebřík, mírně pootevřen bez regulace.
Poté ještě kotel přitápí v radiátoru na venkovní chodbě, kde by se měla teplota pohybovat kolem 12-15°C. Regulováno opět obyč. termohlavicí.

Je mi jasné, že dané řešení je více než nešťastné, proto prosím o radu, jak moc mohou přes systém jakým je v bytě použit sádrokarton být velké ztráty?

V horním bytě bydlí sestra s manželem a synem. Zdi z Ytongu a cihel. Topení též nové stejné jako v mém případě, pouze bez podlahového vytápění v koupelně a s obyčejnými termohlavicemi bez termostatu. Kotel totožný.
Plocha obou bytů 3+1 cca 80 m2

V lednu spotřeba na náš byt, kde žijeme s přítekyní voda+topení 191 m3. Průměr cca 8 m3.

V horním bytě dva dospělí, jeden mladistvý 141m3.

Je tato spotřeba v pořádku, případně je něco, co mohu v dané situaci udělat jinak?
V případě, že jsem něco zapomněl napsat, doplním.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.