Venkovni zaluzie, dřevěná okna, mrazy

Rubriky:

Reklama
Venkovni zaluzie, dřevěná okna, mrazy

Zdravím,
v novostavbě z roku 2008 mám dřevěná okna (i větších rozměrů) a na nich venkovní žaluzie. Venkovní žaluzie jsou samozřejmě v kasliku a vodící lišty jsou pak kotveny do dřevěných oken. V zimě v mrazech cca kolem -7 a -14 stupních a dále při rychlé změně venkovní teploty v mrazech (ranní slunce nebo západ) vydavá tato kombinace lupání, praskání a nevím, jak popsat tento zvuk - zdá se, že je to projev dřeva v reakci na upevnění vodících lišt. Okna při zatažené roletě mají nakonec i relativně stabilizovanou teplotu mezi roletou a oknem - docela slušně tato kombinace izoluje. Je pravda, že po zimě "zatím" na oknech nejsou vidět žádné zjevné poškození. Výrobce oken si není vědom, že by si někdo stěžoval na uvedené zvuky, žaluziáři říkají totéž.
Nemáte, prosím, někdo řešení, které mě nebude budit v noci ze spaní. Podle mě to dělá upevněná lišta, která se v mrazech chová naprosto odlišně od oken a mohla by být tedy problémem. Lze vodící lištu oprostit od oken, drží ji nyní omítka, která při nasazování rolet nebyla.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.