plochá střechaProsím o radu.Plochá střecha 25 m2.Střecha je umístěna nad koupelnou a kuchyní ( vlhkost v zimě i 75% )Skladba z interieru je 15mm omítka ,70mm hurdis , asi 50mm škvárový zásyp s kousky polystyrenu (polystyrenové obaly z televizí ) ,a 50mm beton.Na tom nalepena 3x-4x ipa jako hydroizolace.V této skladbě jsou umístěny větrací kanálky z dutých cihel asi 7 x po 90cm.Nyní bych chtěl na tuto skladbu nalepit asi 150mm polystyren stabil 100 a nalepit samolepící pas a na něj natavit nějakou hydroizolaci.Má smysl takto zateplovat tuto střechu když mám v tý skladbě větrací otvory?????děkuji za radu
bylo mě sděleno následující---
Zateplit takovou skladbu z horní strany nemá smysl , jelikož nezbytné větrací otvory zabezpečujiící možnost odparu vodních par z konstrukce vytváří prostor , tj. kde se pohybuje venkovní vzduch.
Tj. bylo by nezbytné demontovat téměř celou současnou skladbu střechy až na hurdisky , provést parotěsnící vrstvu a pak zateplení s novou vnější hydroizolací.
muj dotaz
nebylo by možno nalepit na strop místnosti polystyren perlinku + omitka tymto stropem mám velký unik tepla.problém je v tom že mám výšku stropu pouze 2,6m děkuji za rady