Výzva k revizi kanalizační přípojkyZdravím všechny přítomné.
Na konci loňského roku jsem od babičky koupil domek a začal v něm (s babičkou) bydlet. Začal jsem také zjišťovat jak to vypadá se všema průšvihama co mi babička neřekla. Jedním z nich jak jsem záhy zjistil a nyní se mi projevil dříve než mi je milé je kanalizační přípojka. Vyúčtování za loňský rok přišlo ještě babičce a z něj jsem zjistil, že na něm není napsané stočné. Aha... takže sice hovínka jdou do žumpy ale "šedá" voda bůhví kam (nevím jestli do trativodu či černé přípojky na kanalizaci). Zjišťování jsem si chtěl nechat na jaro. Jenže teď mi přišel dopis od vodáren, že prý se mám stavit na "pokec" kvůli zjištění stavu jak je to s kanalizací.
Já to prostě nevím.. babička už není ve stavu, kdy mi na tohle nějak rozumně odpoví, děda který to 60 let páchal už 10 let není vůbec. Takže teď si asi půjdu, jako majitel objektu, k vodárnám to h..o vyžrat za ně :/. Může mi někdo říct co mne tam asi čeká? Předpokládám, že dostanu pokutu jako blázen, vyměří mi stočné za já nevím kolik let dozadu. A budu muset zřídit nápravu (asi to skončí (doufám) domácí čov. kterou jsem měl stejně od prvotního podzimního zjištění, v plánu letos realizovat.)
Nehodlám vymějšlet habaďůry a postavit se k tomu jako chlap... bohužel situace mne předběhla a vzhledem k tomu, že celou domácí ekonomiku táhnu z mých 15kKč měsíčně netto, tak bych situaci zvládnul co nejlevněji.
Prosím tedy o tipy a nebo aspoň o představu co mne čeká.
Díky Emil.