Řezání nosné příčky v paneláku

Reklama
Řezání nosné příčky v paneláku

Zdravím všechny, chtěl by jsem se zeptat na vaše zkušenosti s řezáním otvoru do nosné příčky v paneláku v bytě v 3NP ze 4 (propojení 2 místností), chystám se na takovouto akci a chtěl by jsem se připravit nato co to bude obnášet.

Panelová příčka je tlustá 15cm a chtěl by jsem udělat otvor široký 150-200cm vysoký cca 200cm aby jsem vytvořil otvor na procházení mezi ob.p. a kuchyní. Stropní panely na ní jsou uloženy kolmo. Místem neprochází el. vedení.

Zajímá mě jestli jsou k tomu potřeba stavební povolení, nebo stačí ohláška, v případě že bude potřeba stav. povolení, tak jak mám postupovat, co je potřeba zařídit a jaké dokumenty sehnat, nejraději by jsem byl, kdyby mi to mohl někdo popsat nějak chronologicky.

Řezaní by jsem nechal provést firmu, nejraději nějakou "suchou" formou aby jsem nevytopil sousedy, v bytě se nebydlí, tak by mi nevadilo, že se bude při řezání hodně prášit a bude z toho nepořádek.
Rád si nechám doporučit nějakou firmu z prahy-západ nebo z Prahy, nebo pokud někdo řezal podobný otvor, tak by mě zajímalo jak se pohybuje cena za takovéto řezání.

Děkuji všem co se podělí o zkušenosti a poradí mi jak mám postupovat, přídávám obrázek pro lepší představu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.