Řezání nosné příčky v panelákuZdravím všechny, chtěl by jsem se zeptat na vaše zkušenosti s řezáním otvoru do nosné příčky v paneláku v bytě v 3NP ze 4 (propojení 2 místností), chystám se na takovouto akci a chtěl by jsem se připravit nato co to bude obnášet.
Panelová příčka je tlustá 15cm a chtěl by jsem udělat otvor široký 150-200cm vysoký cca 200cm aby jsem vytvořil otvor na procházení mezi ob.p. a kuchyní. Stropní panely na ní jsou uloženy kolmo. Místem neprochází el. vedení.
Zajímá mě jestli jsou k tomu potřeba stavební povolení, nebo stačí ohláška, v případě že bude potřeba stav. povolení, tak jak mám postupovat, co je potřeba zařídit a jaké dokumenty sehnat, nejraději by jsem byl, kdyby mi to mohl někdo popsat nějak chronologicky.
Řezaní by jsem nechal provést firmu, nejraději nějakou "suchou" formou aby jsem nevytopil sousedy, v bytě se nebydlí, tak by mi nevadilo, že se bude při řezání hodně prášit a bude z toho nepořádek.
Rád si nechám doporučit nějakou firmu z prahy-západ nebo z Prahy, nebo pokud někdo řezal podobný otvor, tak by mě zajímalo jak se pohybuje cena za takovéto řezání.
Děkuji všem co se podělí o zkušenosti a poradí mi jak mám postupovat, přídávám obrázek pro lepší představu.