Podl.topení - krbová vložka - novostavbaZdravím, plánujeme stavbu rodinného podkrovního domu v nížině, plocha asi 100m čtverečních + 70m dvojgaráž s technickou místností, konstrukce 37 heluz family nebo porotherm, EPS 140-160cm, podlaha okolo 20cm EPS, vata v podkoroví 32 cm ve dvou vrstvách. podlahy obývák, kuchyň, jídelna vinyl, chodby a koupelny dlažba, obytné místnosti vinyl nebo koberec.
Uvažuji podlahovku do celého domu i do garáže + 2x žebřík ve dvou koupelnách...topení krbová vložka s výměníkem se zadním přikládáním z technické místnosti, pohledová strana ve společném velkém prostoru obývák, jídelna, kuchyň umístněném na severo-východní stranu + doplňkový zdroj elektrický kotel nebo tepelné čerpadlo vzduch - voda, plyn je před domem, ale moc se mi do toho jít nechce. prostor pro skladování dřeva je, štípačka a pila na dělání kladovky taky...čas také. :) topení dřevem mě nevadí.
Zajímalo by mě zda je vhodná tahle skladba topení, zda musím mít akumulační nádrž, zda se dá do podlahovky topit nárazově např. odpoledne, večer a pak zase až na druhý den pokud budou nízké tepelné ztráty domu?
Dále jak je řešeno míchání vody do podlahovky....když mi jde z kotle voda 50-70 stupňů jak se docílí aby do podlahovky šlo 25-40 stupňů?
Zda pokud si nařeji akumulační nádrž krbem přes den kolem 1000litrů jakou dobu může vydržet topit, aby v domě zůstala teplota kolem 21-22 stupňů?
Je rozumné dát podlahovku i do garáže a nebo tam dát jenom radiátor?
kolik m dřeva můžu stopit za zimu při tomhle provozu a domě?
jak řešit ohřev TUV?....v zimě mě napadá krbem, v létě solárama a pokud nebude stačit tak sepne elektrická vložka.
díky za rady a vaše zkušenosti