Podl.topení - krbová vložka - novostavba

Reklama
Podl.topení - krbová vložka - novostavba

Zdravím, plánujeme stavbu rodinného podkrovního domu v nížině, plocha asi 100m čtverečních + 70m dvojgaráž s technickou místností, konstrukce 37 heluz family nebo porotherm, EPS 140-160cm, podlaha okolo 20cm EPS, vata v podkoroví 32 cm ve dvou vrstvách. podlahy obývák, kuchyň, jídelna vinyl, chodby a koupelny dlažba, obytné místnosti vinyl nebo koberec.

Uvažuji podlahovku do celého domu i do garáže + 2x žebřík ve dvou koupelnách...topení krbová vložka s výměníkem se zadním přikládáním z technické místnosti, pohledová strana ve společném velkém prostoru obývák, jídelna, kuchyň umístněném na severo-východní stranu + doplňkový zdroj elektrický kotel nebo tepelné čerpadlo vzduch - voda, plyn je před domem, ale moc se mi do toho jít nechce. prostor pro skladování dřeva je, štípačka a pila na dělání kladovky taky...čas také. :) topení dřevem mě nevadí.

Zajímalo by mě zda je vhodná tahle skladba topení, zda musím mít akumulační nádrž, zda se dá do podlahovky topit nárazově např. odpoledne, večer a pak zase až na druhý den pokud budou nízké tepelné ztráty domu?

Dále jak je řešeno míchání vody do podlahovky....když mi jde z kotle voda 50-70 stupňů jak se docílí aby do podlahovky šlo 25-40 stupňů?

Zda pokud si nařeji akumulační nádrž krbem přes den kolem 1000litrů jakou dobu může vydržet topit, aby v domě zůstala teplota kolem 21-22 stupňů?

Je rozumné dát podlahovku i do garáže a nebo tam dát jenom radiátor?

kolik m dřeva můžu stopit za zimu při tomhle provozu a domě?

jak řešit ohřev TUV?....v zimě mě napadá krbem, v létě solárama a pokud nebude stačit tak sepne elektrická vložka.

díky za rady a vaše zkušenosti

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.