Akustické oddělení místnostíDobrý den, rád bych požádal o pomoc se správným řešením našeho akustického problému. Potřebuji odizolovat dvě sousední místnosti v našem bytě, který spojují velké dvoukřídlé dveře. problémem jsou právě ty dveře, které jsou mizerné, nicméně jsme v podnájmu a nesmíme na ně ani šáhnout. Pozitivim je, že je nevyužíváme, takže bych rád udělal něco jako vestavbu příčky do futer zmíněných dveří. Vím, není to zrovna optimální, ale cokoliv bude zlepšení oproti současnému stavu, kdy je slyšet i psaní na klávesnici...
Použitelná hloubka futer je 170mm, takže se něco určitě vymyslí. Sice nesmím poškodit obložení, ale už jsem vymysleluchycení jakéhosi rámu. A ted věci se kterými se nevím rady:
1) Je možné udělat takovouto izolační stěnu s dřevěným rámem? (všude radí ocelové profily...)
2) Je možné, aby to bylo zakryté sádrokartonem jen z jedné strany? Z té druhé jsou dveře a tak je zbytečný, ale na druhou stranu to má asi taky význam na neprůzvučnost... nevím.
3) Jak tlustá by tam měla být izolace? Koukal jsem na Isover AKU, ale nevím, jestli není něco lepšího...
4) Případně máte-li další připomínky, na co dát pozor...
Díky moc, za každou radu a postřeh, co mi pomůžou...